tocTable of Contents
clearHide
Nr 7»Personel i Zarządzanie

Pożywienie dla myśli. Skąd czerpać paliwo do pracy?

Siłą firm i organizacji są ludzie. Siła ludzi płynie z ich dobrego samopoczucia. A ono zależy w dużej mierze od regularnych i wartościowych posiłków. Dlatego wprowadzanie zdrowych nawyków żywieniowych to jedna z podstaw wellbeingu w miejscu pracy bez względu na to, czy pracujemy w biurze czy w domu.
W szyscy musimy jeść, aby żyć. Z jedzenia nie da się zrezygnować ani niczym go zastąpić. Powinno dostarczać stałych dostaw składników niezbędnych do życia, wspierających dobrą pracę układu nerwowego, odpornościowego i innych. Zdrowo odżywiający się człowiek mniej choruje, ma więcej sił i lepsze warunki do zarządzania swoją uwagą oraz emocjami. Podstawowe potrzeby – W pracy i na dojazdach do niej...

  • Joanna Szulc
    AuthorJoanna Szulc
    Dziennikarka z wykształceniem socjologicznym i psychologicznym.